2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Įrašas

Labas,kam labas !
Man ištiesų nelabas,tos dienos kažkokios nevykusios,šlapia,sninga.. fee.Ir užpuolė mane šiokia tokia rutina,jau nebežinau kodėl pykstu ant žmonių kurie tik kažko paklausia,suraukiu antakius į vieną ir sėdžiu.. Šįrit per valandikę nuo pusės septynių iki pusės aštuonių  (aišku pramiegojau) susapnavau tokį sapną,reikia turbūt kur įsirašyt kad nepamirščiau,kažin ar kada tokį esu sapnavusi,manau ten viskas rišasi,ne tiek kiek įvikiu,kiek mano mintim pastarūjų dienų.Visą pirmą pamoką rašiau anglų kontrolinį,ir vis neatsigavau.Išvis,nebeturiu su kuo pasidalinti betkuo..
Vakar buvo užgavienės,pirma prasidėjo maratonas mokykloi,teatro vadovė pakvietė pascenizuoti kažką,tai sukūrėm mini vaidinimą.. teko perlipt save :D šiandien žvengiau iš saves pamačius nuotraukas mokyklos tėlike,kažin iš kur gaut jas?! norėčiau įkelt.Toliau sekė "žydavimai" su teatro grupe,galvojau kad eisim maža mūsų grupelė po savivaldybes ir taip toliau,bet pasirodo važiavom kaip tradiciškai pas mus gargžduos su transportu kokiu.. buvau vėnuolė kaip ir minėjau,buvo juoko iš tearo grupės vaikinukų mūsų,tenn,žmonės prijaučia prikolą,tai su tokiais kliošiukais ir dar tokiais nepaprastais,o spalvotais grindis "šlavė".
O toliau viskas ėjosi gan smagei,kažkiek tų tradicijų pajaučiau nes važiavom su pensininkų ansambliu priekaboi,tai grojo ten su akordeonu ir būgnais,linksminos jaunimas pagyvenęs.Pasivažinėjom po visokias seniūnijas,redakcijas,savivaldybes prisirinkę saldainių ir gryžom į centrą iš kur atvykę.Ten irgi neprastai,dalino blynus,degė morę.Kas maloniausia kad kur benuvažiavom visi žmonės susidomėję žiūri,o priima tai išvis labai malonei,visi tokie laimingi,mašinos iš šonų tik pypino,o kiti stebėjos kad dar jaunimas jungias prie tokių darbų.
Ir galvoju kaip bus?! kai mūsų močiučių kartos nebebus,liksim mes,mūsų tėvai.Aš asmeniškai neturėsiu kokios senoviškos tradicijos perduoti savo vaikui apie užgavienes,o ten kai eidavom su draugais pasirinkt saldainių padainavus "mes žydukai lietuvos.." ,juokas ima.Galbūt mano mama dar gali papasakoti kaip eidavo ji per užgavienes,nes gyveno kaime..
O močiutė,išvis.. sakojos laikais,su vežimais per kaimus,su insrumentais,kaukėmis gražiausiomis,jau užsukdavo tai vaišindavo ir blynais ir kavos padarydavo ir dar bonką ištraukdavo.


6 komentarai:

  1. Smagiai... aš tai šiemet visai užgavėnes pramiegojau, turbūt todėl, kad mokykloj nieks nevyko... o gal tik nemačiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu smagiai smagiai,bet iš tikro man asmeniškai ši šventė absoliučiai nepatinka,bet žinau žinau,reikia puoselėti tradicijas:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, šita šventė gera ne dėl tradicijų, o kad žiemą išvarom iš kiemo!! :DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nieko mes neišvarom,ryt iš ryto pūga:D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iš tikro... Mes dar pamatėm visokiausių tradicijų, kaip žmonės linksminas per šventes. O vat savo vaikam nelabai beturėsim ką palikti iš jų. Asmeniškai aš apie užgavėnes neturiu ką papasakoti išskyrus Morės deginimą, Kanapinio ir Lašininio dvikovą, na ir tą juokingą "Mes žydukai Lietuvos...". Palyginus su tuo, ką man pasakojo močiutė, tai dabar iš užgavėnių liko gal tik 10%. Ji vien kaukę bei "stiliuką" šiai šventei ruošdavo minimum dvi savaites. O dabar? Nueini į "Maximą", nusiperki Guy Fawkes mask(na tą, anonymous tipo) ir jau "žydukas"?

    AtsakytiPanaikinti
  6. juokingiausia kai atvaro su kokia beždžionės kauke ant veido kur pirko kaip sakai maximoi,ir tipo viskas cia jau :D pasiima patį didžiausia maišą,ir aplink kaimynus. :D aš katik savo pusbrolį apipasakojau,bet čia ne esme.. žodžiu,tuoj nebeliks nei tų "žydukų",išpopuliarės helovynas,ir visi bus patenkinti

    AtsakytiPanaikinti