2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Netiesiogi transliacija iš maljorkos

Pradėjom kelionę į saulėtąją Ispaniją nuo Kauno oro uosto,kur mus skraidino rainierai.Aišku nieko gero nereikėjo ir tikėtis,nors ir nebuvo taip jau ir blogai..žinoma ankštoka,ir susirinkusi visa darbo liaudis,tarp jų ir mes.Pakilom-nusileidom apie pusę pirmos,šiek tiek pakratė,viskas gerai.Išėjom iš oro uosto,mus pasitiko visa eilė palmių ir daug gaivaus ir vasariško vėjo.Visa kelionė prasidėjo kai išsinuomavę mašiną įlipom,suvedėm viešbučio adresą,ir ką..neranda,galų gale išsiaiškinom ir pajudėjom iš atskaitos taško.Internete rašė kad maždaug nuo Palmos oro uosto iki viešbučio maždaug 15km.,bet kol suradom suvažinėjom apie 60,ir maždaug jau puse keturių pasiekėm kelionės tikslą.Įėjom į kambarį ir nuščiuvo rankos,kur maljorka?kur tas neprastas viešbutis,baiseinas,ir vaizdas į jūrą? na nieko,nebesiparinom nes jau buvom tiesiog per daug pavargę. Rytas,skambutis į duris,atidarau,ir žiūriu stovi ten maždaug 50ties metų vyrukas,toks žemutis,rudas,plaukai dailiai sušukuoti,kostiumas,ir man sako Olia,nieko nelaukiu atsakau tuo pačiu,ir taip tik tada galvoju-aš gi ispanijoi :D   Neilgai trukus pasikeitėm kambarį,už tą pačią kainą gavom kambarį su visais privalumais,ir dar balkonu su tuo žadėtuoju vaizdu į jūrą ir baseinu,tuo metu atostogos pasidaro šviesesnės.Na ką,apsimoviau šortus,maikę ir kaip tikra turistė išžygiavau prie jūros,pasikepinau,pasigrožėjau mėlyna jūra,gražu.
Juokingiausia kad ten visi darbai vyksta naktį.Kai pravažiavom autostradą,tai maždaug apie puse trijų taisė kelius keli juodukai,toliau naktį bemiegant girdėjau kaip konteineris atvažiavo,pyptelėjo,dar keli klubeliai ūžė visai netoli,maždaug apačioi.
Toliau kitos dienos buvo parduotos turistavimui,beveik visas buvo apsiniaukę,galima sakyti šalta,ir dar galiausiai kelias lijo,taip mintyse keikiau orą,nes norėjosi tik drybsot prie baseino,jūros ir niekur nesijudint.Per visas dienas apvažiavom kone visą salą,kuri galvojom kad tikrai mažesnė,išvingiavom serpantinus,buvom drakono oluose,kur tie varvekliai ar kaip juos pavadinti auga kelis milijardus metų,tuose urvuose įrengta kino salė nedidelė,ten pasakoja Julis Vernas apie savo spėjimus,kaip jie išsipildė,dar pasakojo apie maljorka kai dar nebuvo paliestas kampelis jokio žmogaus ir trampampam.Buvom perlų gaminimo patalpoi,o tėtis kaip džentelmenas padovanojo mamai auskarus.Palmos akvariume,išties ispūdingame,maždaug sudarytas pramogų kompleksas,ir ten kokių tik rūšių vandenyno gyventojų nerasi,mačiau jūrų arkliuką,galęjai paimti į rankas jūrų žvaigždę,rykliai plaukiojo 8 metrų baseine,ten maždau sumestos pagalvės,gali sedėt it žiūrėt kad ir valandą,vistiek atrasi kažkokių gyvių.Apvažiavom visus miestus,ir galiu pasakyti,kad kiekvinas jų skirtingas,matos ten kur turistų miestas,kur dar šiek tiek senojo maljorkos vaizdo likę.. bet išties,viskas ten laikosi ant turistų,absoliučiai.
Išties gryždavom nusikalę iš po visų kelionių,o viešbuty pasitikdavo simpatiškas,grynakraujis ispanas administratorius su savo gražiuoju Olia!
Turėjom tokius kaimynus prancūzus siautuliukus,tai kiekvieną naktį pas jų tūsai,su skambiaisiais nosa akordais :D dar geriausia kai miegu,ir taip girdžiu kaip gatvei keliuose baruose vokiečiai,britai turistai tūsina.nesvarbu kad pirmadienis.Ten gatve kur beeisi,nerasi paprasto baro,visur parašyta arba pub,arba caraoce.Kas dėl maisto,tai išties brangesnis nei pas mus,bet va alkoholis.. maždaug litras vyno kainuoja pigiau nei puse litro vandens ir taip toliau.Dar buvo faina išragauti milka šokoladų,kurie dar nedavažiavo iki lietuvos.
Visi vietiniai ten labai faini.Sakykim kur tik beeisi,jai žmogui pažiūrėjai į akis,jis visada tau nusišypsos,parduotuvėje visada pasisveikins,ir dar po to padėkos kad pirkome,pasiteiraus kaip sekasi,mašinos visada sustos dar nepasiekus perėjos,ech faina..kodėl mes tokie negalim būti?!
P.s nuotraukų tikrai daug,norėjau išrinkti mažiau bet pagailo

Maždaug po savaitęs šitas piešinys atrodė visai kitaip

mūsų kibiriukas


sužavėjo oldchooliniai ženklai

čia keli viešbučiai,ir toliau butai,tas fainiausia kad gali gyventi bute ant jūros kranto,ir tai jie neskaito už jokią prabangą

ir taip dar šimtas laiptukų į viršų



labai jaukus papludimys,norėjau išsimaudyti bet nebepavyko




vaizdas pro balkoną



chill


naktinė maljorka,išlenda iš meksikiečiu serialų panikės į gatves

uh,užtinęs rytas

turbūt vienas iš jų tradicijų,visas langines dažyti žaliai


apie 1km. aukšty

vietinis vienuolynas

vietinis turgelis

oluose

oluose susidomėjau ne tiek kiek pačia uola,bet apšvietimu :D

varvekliai uolų,kurie susidaro įvykstant kažkokiems tai cheminiams junginiams susidarius



vaidinu kad šilta




Palmos katedra



buvę karališkieji sodai

Palmos jaukiosios gatvelės,kur įsikūrusios namų interjero parduotuvės,tad nepraėjau nesustojus,nors ir lijo :D

Santa Ponsa panorama.Dar už kadro buvo toks suoliukas,ir tokia porelė graži sedėjo

su tėčiu visada smagiau

čia maždau 9 ryto,ir tie ranksluoščiai reiškia kad užimta :D ne kartą ir aš taip dariau



1 komentaras: